Rob Janssen clubkampioen Reflex 2021

door | november 25, 2022

Jan pakt titel in de B poule

Na een 2-jarige rustperiode door corona hebben we eindelijk weer de clubkampioenschappen kunnen houden. Dit zijn de uitgestelde kampioenschappen van 2021.

Zowaar 14 van de 15 leden deden mee aan de wedstrijden.
Zij werden met name op grond van het te verwachten spelniveau verdeeld over 2 poules van 7 deelnemers: een competitiepoule en een recreantenpoule. Er werd gespeeld met het “best of 3” systeem om de belasting een beetje binnen de perken te kunnen houden.
In de competitiepoule was het verloop geheel volgens verwachting: Rob Janssen werd clubkampioen en won opnieuw al zijn partijen. De meeste moeite had hij zowaar met een bevlogen Jurgen Rensink die hem in de eerste wedstrijd bijna verraste (2-1).
Johan speelde geheel volgens de verwachtingen. Het lukte hem echter niet om Rob uit balans te brengen en kreeg van hem 2 games om de oren.
Karina leverde degelijk werk af maar liet zich wel verrassen door Jurgen: die liet het niet alleen bij “een balletje slaan” en ging er vol tegenaan. Een 2-1 verlies voor Karina was het gevolg.
De partijen van Jurgen tegen Rob en Karina waren voor hem echter toch te slopend geweest.
Christiaan vermoedde dat al en zei dat die inspanning wel eens gunstig zou kunnen zijn voor hem en Johan. Jurgen verloor in 3 games van Christiaan en de pijp was daarna tegen Johan helemaal leeg bij hem.
En in al dat geweld moesten Ad en Michiel proberen hun hoofd boven water te houden. Helaas voor hen lukte dat niet, al zijn ze ook niet verzopen. In ieder geval een mooie leeravond voor beiden.
In het onderlinge duel wist Ad te winnen van Michiel.
Uitslag competitiepoule:
1. Rob Janssen 12 punten
2. Johan Zoetebier 10 punten
3. Karina Hoftijzer 7 punten
4. Christiaan o.b.v. onderling resultaat 6 punten
5. Jurgen o.b.v. onderling resultaat 6 punten
6. Ad Hesselink 4 punten
7. Michiel Mulder 1 punt
In de recreantenpoule was Jan Jolink er hevig op gebrand om de eerste plek te behalen. Met enige zorg keek hij vooruit naar zijn partijen tegen Wilma en Giedo. Hij won ze echter beide. Opvallend was dat hij in de 2e game (12-10) tegen Wilma de meeste moeite had. Tegen Giedo was dat echter het geval in de 1e game (12-10). Voer voor analytici.
Wilma speelde onbevangen en gedegen en won zo 5 van de 6 wedstrijden. Ze won ook haar wedstrijd tegen Giedo en kwam daarmee op de 2e plaats achter Jan maar wel voor Giedo.
Henk Vriezen wist zijn seniorenduel tegen Annie Pasman nipt te winnen. Ook zijn duel tegen Eástre Buurman werd gewonnen. Tenslotte was er de winst tegen zijn zoon Ronald. Al was hij zo genereus om hem 1 game af te geven.
In een spannende 2 gamer wist Eástre te winnen van Annie. De 2e game ging zelfs door tot 15-17. Daarmee kwam ze in de einduitslag net boven Annie te staan.
En Ronald mocht met zijn winst van 1 game tegen zijn vader de ranglijst sluiten.
Uitslag recreantenpoule:
1. Jan Jolink 12 punten
2. Wilma Schuurman 10 punten
3. Giedo Tenk 8 punten
4. Henk Vriezen 6 punten
5. Eástre Buurman 4 punten
6. Annie Pasman 3 punten
7. Ronald Vriezen 1 punt
En zo ging iedereen met een mooie prijs (met dank ook aan inpakster Alie Jolink) naar huis.
Tenslotte nog met ons allen een derde helft “hapjes en sapjes” gedaan in de sportkantine van de sporthal aan de van Pallandtstraat in Varsseveld.
Johan Zoetebier, 1 juni 2022