Kampioenschap 2010 / 2011

door | november 19, 2018

RECREANTEN REFLEX KAMPIOEN OP DE SLOTAVOND!

Het recreantenteam van T.T.V. Reflex bestaande uit Karina Hoftijzer, Giedo Tenk en Jan Jolink heeft op de slotavond van de recreantencompetitie, 9 mei, in ’s-Heerenberg na een thriller van de bovenste plank het kampioenschap in de 2e klasse binnengehaald.

Na de op 1 na laatste competitieronde stond Reflex precies gelijk in punten (91) met MvR uit ’s-Heerenberg. Beide ploegen waren niet meer in te halen door de rest en dus steeg de spanning ten top. Daarbij had MvR ook nog het thuisvoordeel. Dat Reflex gelijkwaardig was aan MvR blijkt wel uit het feit dat beide ploegen 2 keer tegen elkaar speelden en elk 1 keer won met precies dezelfde uitslag namelijk 11-9.

Op deze avond speelde MvR tegen ATTV uit Aerdt en Reflex moest aantreden tegen Shot uit Babberich. De spelers van Reflex waren erop gebrand te winnen en terug te keren in de 1e klasse waaruit  ze vorig jaar degradeerden. Qua mentaliteit zat het wel goed als je bijvoorbeeld Karina als voorbeeld neemt. Met verzwikte, ingetapete enkel en een rugblessure die ze zondag opliep stond ze toch gewoon achter de tafel en pakte ‘gewoon’ eventjes 5 van de 6 punten mee, grote klasse!Omdat ook Giedo en Jan ieder 4 punten binnensleepten en de beide heren voor het eerst dit seizoen ook het dubbel wonnen was de eindstand tegen Shot maar liefst 15-5.

Bij MvR had 1 van de spelers een heel slechte avond en won geen enkele partij (zenuwen?). Dit had tot gevolg dat ATTV zelfs van MvR won met 11-9 en Reflex aan het eind van de avond 6 punten was uitgelopen en dus de terechte kampioen was.

Zoals het er nu naar uitziet blijft het team van Reflex ook volgend seizoen bij elkaar en gaat proberen in de 1e klasse een stabiele middenmotor te worden en niet weer gelijk te degraderen. Gezien de ontwikkeling van vooral Karina moet dit gewoon kunnen!

In september gaat de nieuwe competitie van start en zal blijken of de recreanten het hogere niveau nu wel aan kunnen. Ik wil mijn teamgenoten langs deze weg nogmaals bedanken voor het prima seizoen dat we achter de rug hebben.

Jan Jolink, 11 mei 2011